Mława[0]

Opublikowane na: Mława (mlawa.pl)

Autor: root@npc.pl


Gimnazjum Nr 2 szuka podmiotu do przygotowywania posiłków dla dzieci

Publikowane od
Publikowane do

OGŁOSZENIE O PRZETARGU NIEOGRANICZONYM

Mława : Przygotowanie posiłków dla uczniów uczęszczających do gimnazjum.

Numer ogłoszenia: 1
Data zamieszczenia : 20.10.2008r.
Ogłoszenie o zamówieniu – usługi
Zamieszczenie ogłoszenia – obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy : zamówienia publicznego

SEKCJA I : ZAMAWIAJĄCY

I 1) Nazwa i adres : Gimnazjum nr 2 im. dra J. Ostaszewskiego 06-500 Mława, ul. Pogorzelskiego 4 woj. Mazowieckie, tel. 023- 654- 49-10

Adres strony internetowej zamawiającego : www.gimnazjum2.com.pl

2) Rodzaj zamawiającego : Inny : publiczna placówka oświatowa

SEKCJA II : PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II 1) OPIS
II 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego
Przygotowanie posiłków dla uczniów uczęszczających do gimnazjum
II 1.2) Rodzaj zamówienia : usługi
II 1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie posiłków dla uczniów gimnazjum
2.Usługa, o której mowa w punkcie 1 będzie dotyczyć:
a/ ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji uczniów,

b/ Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień z uwzględnieniem próbek posiłków przechowywanych na terenie placówki,

c/ w razie potrzeby prowadzenie wyżywienia w okresie wolnym od zajęć szkolnych, różne formy wypoczynku oraz obsługa imprez okolicznościowych,

d/ jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia; wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy,

e/ dzienny jadłospis obejmuje:

Obiad : zupa, drugie danie, surówka, kompot lub napój, pieczywo do zupy

f/ kalkulacja cenowa obejmuje swoim zakresem dania mięsne, dania półmięsne i dania jarskie,

g/ posiłki będą wydawane o godz. 11.30 i 12.35

h/ Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów każdej z grup.
i/ do obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należy:
• Porcjowanie i wydawanie posiłków w szkole 11.30 – 12.35 ,
• Mycie i wyparzanie naczyń oraz sprzątanie pomieszczeń bloku żywieniowego,
• Ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania pomieszczeń bloku żywieniowego,
• Zamawiający przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków , obiad wydaje Wykonawca ,
j/ Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody poniesione w trakcie użytkowania pomieszczeń bloku żywieniowego w tym naprawy zepsutego w trakcie użytkowania sprzętu kuchennego.
Szczegółowy opis przedmiotu zawiera Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia

II 1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV)

55.52.31.00 – Usługi w zakresie posiłków szkolnych

II 1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej? – NIE
II 1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej? – NIE

II 2) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 01.01.2009r. – 31.08.2012r.

SEKCJA III :INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III 1) Warunki dotyczące zamówienia
Informacja na temat wadium:
Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III 2) Warunki udziału
Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:
1. O udzieleniu zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
• Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień,
• Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
• Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia,
• Nie podlegają wykluczeniu z ubiegania się o udzielenie zamówienia,
• Wykonali w ciągu ostatnich trzech lat, a jeżeli okres działalności jest krótszy w tym okresie, co najmniej jedna usługę zbliżoną co do zakresu niniejszego zamówienia i poprą ją dokumentami potwierdzającymi, że została wykonana należycie,
• Są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie swojej działalności.
2. Wykluczeniu z postępowania podlegają wykonawcy w przypadkach określonych w art.24 ustawy – Prawo zamówień publicznych.
3. Ocena spełnienia powyższych warunków dokonana będzie w oparciu o złożoną ofertę i załączniki do niej wg zasady : spełnia/ nie spełnia. Brak spełnienia któregokolwiek warunku wymienionego poniżej spowoduje wykluczenie Wykonawcy z niniejszego postępowania.

Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:
1. W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art.24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. – Prawo zamówień publicznych, zobowiązany jest dostarczyć:

a/ aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,

b/ oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik do SIWZ),

c/ oświadczenie Wykonawcy, że nie zalega z opłaceniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne (załącznik do SIWZ),

d/ Zaświadczenie z Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu warunków przygotowywania posiłków – aktualne na dzień składania oferty,

2) W celu potwierdzenia posiadania przez Wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia:

a/ wykaz zawierający potwierdzenie zrealizowania w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, co najmniej 1 usługi, porównywalnej z przedmiotem zamówienia,

b/ dokumenty potwierdzające, że zamówienie wskazane w w/w punkcie zostało wykonane należycie. Przedkładane dokumenty muszą zawierać, co najmniej:
• Wskazanie, że Wykonawca składający ofertę w niniejszym postępowaniu , realizował zamówienie, którego dokument dotyczy,
• Wskazanie podmiotu, na rzecz którego realizowane było zamówienie,
• Wskazanie zakresu zrealizowanego zamówienia,
• Wskazanie wartości zamówienia,
• Wskazanie daty i miejsca wykonania,
• Opinia podmiotu wskazanego powyżej stwierdzająca, że zamówienie zostało wykonane należycie,
• Podpis upoważnionego przedstawiciela podmiotu.

SEKCJA IV : PROCEDURA

IV 1) Tryb udzielenia zamówienia

IV 1.1) Tryb udzielenia zamówienia : przetarg nieograniczony

IV 2) Kryteria oceny ofert

IV 2.1) Kryteria oceny ofert : cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie

KRYTERIA ZNACZENIE

1. cena obiadu w szkole 75%

2. ocena jakości posiłków 20 %

3. doświadczenie w prowadzeniu działalności gastronomicznej 5%

IV 2.2) Wykorzystywana będzie aukcja elektroniczna : NIE

IV 3) Informacje administracyjne

IV 3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia : www.gimnazjum2.com.pl
Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia można uzyskać pod adresem: Gimnazjum nr 2 im. dra J. Ostaszewskiego w Mławie, 06-500 Mława, ul. Pogorzelskiego 4

IV 3.2) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert : 3 listopada 2008r. do godz. 10.00 miejsce sekretariat -Gimnazjum nr 2 w Mławie, 06-500 Mława, ul. Pogorzelskiego 4.

IV 3.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 dni od ostatecznego terminu składania ofert.


Adres źródłowy: https://mlawa.pl/artykul/gimnazjum-nr-2-szuka-podmiotu-do-przygotowywania-posilkow-dla-dzieci